מרכזי הלמידה
מטבח בריאות
הכנת אוכל ואכילתו הם תהליכים ראשוניים, המתקשרים להזנה ולהכלה ומהווים מרכיב מרכזי בהתפתחות האנושות. מטבח בריאות הוא מתחם לימודי התנסותי רב חושי, הפותח פתח לעולמו של הילד באמצעות התנסות ולמידה של נושא המזון והתזונה בדרך חווייתית ייחודית.
באמצעות הפעלת החושים הילדים מתנסים באלכימיה: פירוק והרכבה של חומרים בתהליכי חימום, כתישה, בישול, תגובות לצירופי חומרים וכיוצא בזה. התבשיל הנוצר וכן התיבול הייחודי של כל ילד מהווים ביטוי לעולמו, לבחירותיו, לרגשותיו, לחוויותיו ולסיפורו האישי.
פיתוח מיומנויות במטבח הבריאות
במסגרת הפעילות במטבח בריאות פועלים הילדים בדרך יצירתית וחווייתית לפיתוח ולשכלול מיומנויות ארגוניות, תקשורתיות וחברתיות בדרך לחיים עצמאיים. דרך הבישול הם נחשפים למגוון טעמים בטמפרטורות ובמרקמים שונים, לומדים את הסביבה שבה הם נמצאים ומרחיבים ומגוונים את הרפרטואר התזונתי. הם יוצרים אווירה וקשר, ומפתחים עצמאות ותחושת מסוגלות. הם נחשפים לאמצעי בטיחות בזמן הפעילות ולומדים להכיר תרבויות שונות. הלמידה במטבח הבריאות מתקיימת בקבוצות קטנות, במפגשים פרטניים ובקבוצות של הורים וילדים.